ALERJİYE VEYA İNTOLERANSA NEDEN OLAN BELİRLİ MADDE VEYA ÜRÜNLER
A
Gluten içeren tahıllar: buğday (ör. kılçıksız buğday ve kamut), çavdar, arpa, yulaf veya bunların hibrit türleri ve bunların ürünleri
B
Kabuklular (Crustacea) ve bunların ürünleri
C
Yumurta ve yumurta ürünleri
D
Süt ve süt ürünleri (laktoz dahil)
E
Balık ve balık ürünleri
F
Hardal ve hardal ürünleri
G
Yerfıstığı ve yerfıstığı ürünleri
H
Soya fasulyesi ve soya fasulyesi ürünleri
İ
Kereviz ve kereviz ürünleri
j
Acı bakla ve acı bakla ürünleri
K
Sert kabuklu meyveler: Badem (Amygdalus communis L.), fındık (Corylus avellana), ceviz (Juglans regia), kaju fıstığı (Anacardium occidentale), pikan cevizi (Carya illinoiesis (Wangenh.) K.Koch), brezilya fındığı (Bertholletia excelsa), antep fıstığı (Pistacia vera), macadamia fındığı ve Queensland fındığı (Macadamia ternifolia) ve bunların ürünleri
L
Kükürt dioksit ve sülfitler (tüketime hazır veya üreticilerin talimatlarına göre hazırlanan ürünler için, toplam SO2 cinsinden hesaplanan konsantrasyonu 10 mg/kg veya 10 mg/L’den daha fazla olanlar)
M
Yumuşakçalar ve ürünleri
N
Susam tohumu ve susam tohumu ürünleri