Temel Bilim, Temel Mühendislik, Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisi bilgilerine sahip olma ve bu bilgileri uygulayabilme becerisi
Gıda mühendisliği ile ilgili karmaşık problemleri saptama, tanımlama ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi
Gıda Mühendisliği ile ilgili karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi
Gıda mühendisliği uygulamaları için gerekli teknikleri, modern araçları ve bilişim programlarını kullanma becerisi
Gıda mühendisliği ile ilgili deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi
Takım çalışması yapabilme ve iletişim kurabilme becerisi
İnsan ilişkilerinde başarılı, etkin bir biçimde sözlü ve yazılı olarak Türkçe ve İngilizce iletişim kurabilme becerisi
Bilimsel ve teknik alanlarda üretken olabilme, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini kavrayabilme ve güncel bilgileri takip ederek sürekli kendini yenileyebilme becerisi
Mesleki etik değerlerine saygılı olma ve koruma bilinci
Üretim ve yönetimde kalite bilincine, yenilikçi ve girişimci ruha sahip olma
Çağın sorunlarına ve gıda güvenliği uygulamalarına duyarlılık ve bu uygulamaların hukuksal boyutları konusunda farkındalık