TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri destekleme programı 2023 yılı 2.
Dönem çağrısı kapsamında fakültemizden 1’i Bahçe Bitkileri, 4’ü Biyosistem Mühendisliği, 6’sı Gıda
Mühendisliği ve 1’i Zootekni Bölümü’nden olmak üzere toplam 12 adet proje destek hakkı kazanmıştır.
Proje destek hakkı kazanan öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
Prof. Dr. İlhan TURGUT
Dekan
TUBİTAK 2209 A- 2023 2. Dönem Sonuçları |
|||
Projede yer alan öğrenciler |
Danışman adı |
Projenin adı |
Bölüm |
Ali Rıza KAYA Yunus Emre ÇETİN Fatime ELÇİBOĞA |
Prof. Dr. Tülay ÖZCAN |
Probiyotik Bakterilerin Soğuk Stres Toleranslarının Dondurulmuş Süt Matriksinde Araştırılması |
Gıda Mühendisliği |
Hayriye YELBEY
|
Prof. Dr. Arzu AKPINAR BAYİZİT |
Arthrospira (Spirulina) Platensis Mikroalginin Antioksidan Bileşen ve Pigmentlerinin Ekstraksiyonu İçin Sürekli ve Darbeli Ultrases Önişlemi ve Organik Çözücüler ile Suyun İkili Karışımının Etkisinin İncelenmesi |
Gıda Mühendisliği |
Sevgi ARIK Zilan YILDIZ
|
Prof. Dr. Arzu AKPINAR BAYİZİT |
Dunaliella Salina Mikroalginden Biyoaktif Bileşenlerin Ekstraksiyonu Üzerine Farklı Teknik ve Çözgenlerin Etkisinin İncelenmesi |
Gıda Mühendisliği
|
Feyza DURMAZ Senanur KOCA Sümeyye DUBAN |
Prof. Dr. Arzu AKPINAR BAYİZİT |
Spirulina (Arthrospira) Platensis, Chlorella Vulgaris ve Dunaliella Salina Mikroalglerinden Antioksidan Bileşen ile Pigment Ekstraksiyonu Üzerine Teknik ve Metanol Konsantrasyonunun Etkisi |
Gıda Mühendisliği |
İmtisal ULUSOY
|
Prof. Dr. Arzu AKPINAR BAYİZİT |
Sürekli ve Darbeli Ultrases Uygulaması, Etanol Konsantrasyonu ile Asitlendirmenin Chlorella Vulgaris Mikroalginden Biyoaktif Bileşen ve Pigment Ekstraksiyonu Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi |
Gıda Mühendisliği |
Berna ÇETİN
|
Doç. Dr. Perihan YOLCI ÖMEROĞLU |
Farklı İnfüzyon Koşullarının Gilaburu Meyvesinin Biyoaktif Bileşenlerinin Biyoerişilebilirliğine Etkisinin Araştırılması |
Gıda Mühendisliği |
Rıfat Temiz Ahmet Hakan Yılmaz
|
Prof. Dr. İlker KILIÇ
|
Broyler Kümeslerinde Kullanılmış Altlık Materyali Ve Gübreden Kaynaklanan Amonyak Gazının Uv-a ve Uv-c Fotokaliz İşlemi ile Arıtılması ve Bunun İçin Bir Arıtım Sistemi Tasarımı |
Biyosistem Mühendisliği |
Mustafa Halit Hurşitoğulları Ali Miraç Oral
|
Prof. Dr. İlker KILIÇ
|
Kirletici Gaz Emisyonlarının Biyofiltreler ile Giderilmesinde Farklı Malzemelerin Biyofiltre Materyali Olarak Kullanılma Olanakları ve Arıtım Verimliliklerinin Belirlenmesi |
Biyosistem Mühendisliği |
Melike Gökce Hilal Kocabey Efe Batuhan Yılmaz Ömer Batuhan Şimşek |
Prof. Dr. İlknur ALİBAŞ
|
Kentsel Tarıma Uygun Nft Tip Hidroponik Sistemin Tasarımı ve İmalatı |
Biyosistem Mühendisliği |
Aslı Miray Yalılı Fatma Alpay
|
Araş. Gör. Büşra YAYLI
|
Bazı Gıda Atıklarının (Fındık kabuğu, Çay Atığı ve Kahve posası) Hayvan Gübresine İlavesinde Sera Gazı Konsantrasyonları Üzerine Etkisi |
Biyosistem Mühendisliği |
Hilal TAŞ |
Prof. Dr. Önder CANBOLAT |
Farklı kuru maddede silolanan nar posasının (Punica granatum) silaj fermantasyonu ve yem değeri özeliklerinin araştırılması |
Zootekni |
Ahmet Sefa İPEK |
Arş. Gör. Gamze GÜNDOĞDU |
Yıldız (Çalısı Pittosporum) ve Taflan (Euontmus Japonicus Arepictus) Çeliklerinin Köklenmesi Üzerine Ortamların Etkisi |
Bahçe Bitkileri |
Tubitak 2209 A- 2023 1. Dönem Sonuçları |
|||
Projede yer alan öğrenciler |
Danışman adı |
Projenin adı |
Bölüm |
Elif CEREN KAYA |
Doç. Dr. Perihan YOLCI ÖMEROĞLU |
Karabaşotu (Lavandula Stoechas L.) Reçelinin Fiziko-kimyasal, Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi Ve İn Vitro Biyoerişilebilirliğinin Araştırılması |
Gıda Mühendisliği |
Büşra GÜNSOY
|
Doç. Dr. Perihan YOLCI ÖMEROĞLU |
Vegan Bazlı Meyveli Atom İçeceğinin Geliştirilmesi Ve Farklı Matrikslerin Fenolik Biyoerişilebilirliğine Etkisi |
Gıda Mühendisliği |
Nermine KOÇ
|
Araş. Gör. Dr. Seyit UĞUZ
|
Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinde Sıvı Gübrenin Mikroalgler ile Arıtılmasında Fotobiyoreaktör Sistem Tasarımı |
Biyosistem Mühendisliği |
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv